fredag, august 20

Iris Apfel.
Iris Apfel er født i Queens NY, og har været omgivet af mode og exentriske mennesker det meste af sit 88 år lange liv. Hendes bedstefar var en russisk mester skrædder og hendes far var dekoratør.
Hendes mor, som Iris selv beskriver som en chic kvinde, forlod hendes datter for at åbne en kæde butikker og efterlod Apfel til sin bedstemor. Det var den tvungede uafhængighed der kickstartede Apfels stil.

Før hun begyndte sit liv inden for mode, var hun lærer i Wisconsin. Da spændingen gik af det valgte hun at følge i sin fars fodspor.

Hun startede som piccoline for mode biblen Women's Wear Daily, men da hun så redaktørerne var plantet godt i deres stillingerne opgav hun sine drømme om at blive reaktør. Så hun forlod Women's Wear Daily og begyndte som indendørsakitekt. Hendes arbejds metoder, ligesom hendes stil, var baseret på hendes opfindsomhed.

I hendes rejser og som designer, så hun et hul i markedet for traditionelle tekstiler, der førte hende til at stifte, sammen med sin mand Carl, Old World Weavers, som blev en industri førende inden for traditionelle tekstiler og originale prints. Med Old World Weavers, blev hun involveret i legendariske design og restaurering projekter, såsom det Hvide Hus og Metropolitan Museum of Art i New York.

Det startede med loppemarked køb og eksotiske rejser. Hun shopper efter intuition, og hvis det føles rigtigt så køber hun. Hendes mand Carl har sagt, at hun lytter til trådene i en beklædningsgenstand, og de taler til hende.

Ingen kommentarer: